Arap aşının yapılışı

Arap aşının yapılışı

Bir kaba önceden kavrulmuş un eleyelim ve biraz su ile unu açalım. Tavuk suyu bir taşım kaynayınca üzerine su ile açtığımız unu ekleyip iyice kaynatalım. Üzerine göz kararı limon tuzu, tuz ve baharatları ekleyelim. Haşladığımız tavuğu didip içine atalım. 5 dk daha kaynatıp altını kapatalım.Jan 28, 2020

Aşı nasıl yapılır arabaşı nasıl yapılır?

Arab Aşı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 3,5 su bardağı suyu kaynamaya alalım. …
  2. Hamurumuzu kaynayan suya çırpma teliyle sürekli karıştırarak 7-8 dakika pişirelim.
  3. Boşaltacağımız tepsiyi ıslatalım. …
  4. Çorba için büyük bir tencereye tavuğu koyuyoruz. 1 çorba kaşığı salça ve 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biberi ilave edin.

Arabaşı hamuru nasıl yapılır tarifi?

Arabaşı çorbasının hamuru için 5 su bardağı suyu 1 çay kaşığı tuzla birlikte tencerede kaynatın. İçine 1 su bardağı un ve 2 su bardağı soğuk su ekleyin. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Koyulaşan hamuru hafifçe ıslattığınız bir cam tepsiye dökün.

Arap aşı hangi yöreye ait?

Arabaşı ya da Arabaşı çorbası, Türk mutfağının [Ege Bölgesi]'ya özgü çorbasıdır. Emirdag Belediyesi tarafından 2012 yılında Türk Standartları Enstitüsüne tescil ettirilmiştir ancak Eskişehir, Karaman, Konya, Kayseri, Kırşehir, Afyon, Nevşehir gibi illerin mutfak kültüründe de yer alır.

Arap başı nedir?

Av hayvanlarının, hindi, kaz veya tavuğun etiyle pişirilen sıcak çorba ile soğuk hamurun buluştuğu "arabaşı", Yozgat'ta kış mevsiminin vazgeçilmez yöresel lezzeti olarak tarihi konaklarda ikram ediliyor.

Arabaşı tavuk çorbası nasıl yapılır?

Arabaşı Çorbası (Tavuklu) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk etleri haşlanır ve didiklenir.
  2. Tencerede sıvı yağ ve un kavrulur.
  3. Salça ilave edildikten sonra azar azar sıcak su ilave edilerek karıştılır.
  4. Salçalı suyumuz kaynamaya başladıktan sonra tavuk etleri ilave edilir.
  5. Tuz ve kırmızı biber eklenerek lezzetlendirilir.

Arabaşı hamuru nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Arabaşı Hamuru %100 Garantili Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Un, su, tuz iyice karıştıralım (topaklık kalmasın).
  2. Ocağa alıp kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirelim, kaynamaya başladıktan sonra 25 dk daha karıştırarak kaynatalım.
  3. Tepsiyi soğuk suyla iyice ıslatıp süzelim.
  4. İçerisine hamuru döküp kaşıkla yayalım.

Arabaşı Çorbası nasıl yapılır Kayseri?

Tavuğu yıkayıp düdüklü de haşla sonra tavuğu bir tabağa soğumaya bırak diğer yanda teflon tavada unu kavur . Renk alıncaya kadar sonra unla suyu karıştır . Ocağa alıp kaynayana kadar karıştır . Daha sonra tavuğu didip kat sonra baharatları ve salçayı ekle yağlı severseniz ekstra yağ katabilirsiniz.