B3 vitamini eksikliği

B3 vitamini eksikliği

B3 Vitamini (Niasin) Uzun süreli eksikliği sonucu pellegra adı verilen ölümcül bir hastalık ortaya çıkabilir. Niasin eksikliği aynı zamanda cilt problemleri, aşırı yorgunluk, depresyon ve hafıza kaybı ile karakterize olmuş çeşitli hastalıklara yol açabilir.14-Dec-2020

B3 vitamini eksikliği nelere yol açar?

B3 Vitamini Eksikliği

  • Cilt hastalıkları
  • İshal.
  • Yorgunluk.
  • Depresyon.
  • Kafa karışıklığı ve hafıza sorunları
  • Baş ağrısı

10-Feb-2020

B3 vitamini hangi yiyeceklerde bulunur?

B3 vitamini: Yumurta, süt, balık, peynir, havuç, hurma, mısır ve buğdayda bulunur. B5 vitamini: Kırmızı et, tavuk, yumurta, kuruyemiş, baklagiller ve tahıllarda bulunur. B7 vitamini: Yumurta, balık, patates, süt fındık, soya ve cevizde bol miktarda bulunur.

B3 vitamini hangi hastalıklara iyi gelir?

B3 vitamini (niasin), vücudunuzun her bölümünün düzgün çalışması için ihtiyaç duyduğumuz önemli bir besindir. Özellikle iyi kolesterol (HDL) düzeyini arttırdığı ve kötü kolesterolü düşürdüğüne dair çalışmalar mevcuttur. Ayrıca kalp krizi geçirmiş kişilerde ikinci krizi önlemeye yardımcı olmaktadır.

B2 B3 B6 vitaminleri hangi besinlerde bulunur?

B2 vitamini içeren besinler; patates, havuç, süt, peynir, fındık-fıstık ve mercimekte bulunur. B3 vitamini içeren besinler; sakatat, baklagiller, incir, limon, hurma portakal ve kabakta bulunur. B5 vitamini içeren besinler; yumurta, kuruyemiş, kurubaklagil, mısır, bezelye, avokado ve karnabaharda bulunur.

Günlük B3 vitamini ihtiyacı kaç mg?

Günlük B3 vitamini ihtiyacı nedir? Besinlerle alınan kaliteli proteinler, vücut için gerekli niasin ihtiyacını giderir. Özellikle de bir amino asit olan triptofan vücutta niasine dönüştüğü için alınan miktar niasin eş değeri olarak saptanmalıdır. Günlük niasin ihtiyacı her 1000 kalori için 6.6 mg'dır.

B3 vitamini ciltte ne ise yarar?

İltihabi reaksiyonları baskı altına alarak iltihaplanmayı önler. İltihaplanma sırasında cildin lekelenmesinde rol oynayan hücresel mekanizmaları duraksatır. Cildin bariyer fonksiyonlarını güçlendirir. Ciltte akneye yol açan aşırı yağ yapımını engeller.

B5 vitamini ne işe yarar?

B5 vitamini insan vücudunda enerji oluşum metabolizmasının sağlıklı çalışmasını sağlıyor. Aynı zamanda bu vitamin steroid hormonunun, D vitamininin sentezine yardımcı olarak vücudun normal işlevlerinin devam etmesine katkıda bulunur. B5 vitamini eksikliğinde vücut yorgun ve bitkin düşer.