Bekçilik sınavı için gereken evraklar

Bekçilik sınavı için gereken evraklar

Gece bekçisi nasıl olunur?

Lise ve dengi okullardan mezun olan gece bekçisi adaylarının POMEM eğitim merkezlerinde devam zorunluluğu bulunan bir eğitim sürecine katılmaları gerekmektedir. Yatılı olarak POMEM merkezlerinde yürütülen eğitimin amacı, bu süre zarfı içerisinde gece bekçilerinin görev, yetki ve sorumluluklarının anlatılmasıdır.

Bekçi olmak için hangi sınava girilir?

Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Fiziki Yeterlilik ve Sözlü Sınav Aşamaları ile ilgili yapılan açıklamada, tarih bilgisiyle ilgili detaylar yer aldı. 20 Şubat 2021 tarihinde yapılan yazılı sınavdan başarılı olan adaylar, fiziki yeterlilik sınavına katılmaya hak kazanacak.

Bekçi olmak için kaç puan gerekir?

Fiziki yeterlilik parkurunu 40 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan erkek adaylar 100 tam puan alırlar. Fiziki yeterlilik sınavı sonucunda 60 puanın altında alan adaylar yönetmelik gereği başarısız sayılırlar.

Bekçilik sınavına kimler girebilir?

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, b) En az lise veya dengi okul mezunu olmak, c) En az 167 cm boyunda olmak, d) Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak.

Gece bekçisi ne kadar maaş alıyor?

Kariyerinde Maaşlar

EN DÜŞÜKORTALAMA
Gece Bekçisi4.2505.040

Gece bekçisi ne denir?

Gece bekçisinin eski adı gözcü, nöbetçi olarak geçmektedir. Osmanlı döneminde pazvant olarak adlandırılmıştır. Günümüzde bir diğer adı ise gecenin kartalları olarak bilinmektedir.

Bekçi olmak için hangi sınava girilir 2021?

Bekçi olmak için gerekli sınav puanları, yazılı sınavda en az 50 puan, Fiziki yeterlilik sınavında en az 60 puan, sözlü mülakat sınavında minimum 70 puandır. Bu puanları yakalayan kişiler bekçi kadrolarına yerleştirilmek üzere bir havuz içinde değerlendirmeye alınırlar.