Damat bohçası yemeği

Damat bohçası yemeği

Yalancı Arnavut paçası tarifi nasıl yapılır?

Yumurta, sirke, dövülmüş sarımsak ve tuz bir tencerede iyice çırpılır, tavuk suyu eklenir. Üstüne de un eklenerek boza kıvamına gelene kadar çırpılır. Kısık ateşte ağır ağır tahta kaşıkla muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Piştikten sonra servis tabağına alınır.

Damat paçası nasıl pişirilir?

Yufkalarınızı 3 parmak genişliğinde parçalara ayırın. Hazırladığınız yufkaları üst üste olacak şekilde cam fırın kabınıza aralarına ayçiçek yağı sürerek yerleştirin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika yufkalar kızarana kadar pişirin.

Damat bohçası nasıl pişirilir?

Hamuru için yumurta ve şeker çırpılır . Sırası ile sıvı yağ, süt, vanilya, kakao, kabartma tozu ve un konup mikserle çırpılır. Yapışmayan bir tavaya veya pankek tavasına yağ sürmeden bir yemek kaşığı dökülerek kısık ateşte üzeri göz göz olana kadar pişirilir.Tek tarafı pişirilir ve tepsiye dizilir.

Damat paçası hangi yöreye ait?

Damat paçası hangi yöreye ait diyenler için hemen açıklayalım; Balkan lezzetlerinden biri olan bu tarif Arnavut mutfağının özel yemeklerindendir. Tekirdağ ilimizde ise sıklıkla yapılmaktadır.

Rumeli paçası nasıl yapılır?

Rumeli Paçası Tarifi'nin Yapılışı: Sarımsakları iyice dövün ve yumurtayı, unu, tuzu et suyuyla harmanlayıp orta dereceli bir ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Bir taraftan da sosu için kıymayı yağda salçayla birlikte kavurun. Pişen paçayı tabaklara koyun ve üzerine sosu döküp servis yapın.

Rumeli paçası nerenin yemeği?

Paça, Türkiye'de bilinen diğer adıyla damat paçası, Arnavut mutfağının önemli lezzetlerinden biridir. Paça, baklava gibi yine özenle açılmış çok ince yufkalardan oluşur. Bu açıdan çok kolay bir yemek veya börek değildir.

Damat paçası sosu nasıl yapılır?

Yoğurt sosu için yoğurt, yumurta, un, tuz, ezilmiş sarımsağı orta boy bir tencerede karıştırın. Tavuk suyunu ve tuzunu ekleyerek orta ateşte muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirin. Kıvam alan karışıma sirkeyi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Kızaran yufkanın üstüne 1-2 kepçe tavuk suyu gezdirerek ıslatın.