Düzensiz menstrüasyon tanımlanmış ne demek

Düzensiz menstrüasyon tanımlanmış ne demek

Adet kanamalarının normal periyodunun dışına çıkması adet (regl) düzensizliği olarak bilinir. Normal bir adet döngüsünde, bir adet döneminin başlangıcı ile bir sonraki dönemin başlangıcı arasında 21-35 gün vardır. Kanama en fazla 8 gün sürer, aşırı ağrı ve kanamalar olmaz.Jan 15, 2016

Menstrüasyon nedir ne demek?

Menstruasyon, bir kadının rahminin astarının aylık olarak dökülmesidir. Menstruasyon ayrıca adet, adet dönemi, döngü veya dönem terimleriyle de bilinir. Kısmen kan ve kısmen rahmin içinden doku olan adet kanı rahimden rahim ağzından ve vajinadan vücuttan dışarı akar.

Düzensiz menstrüasyon neden olur?

Çoğunlukla hormonal değişimlerden kaynaklanan adet düzensizliği, menopoz, diyabet, depresyon, sigara kullanımı, dış gebelik, yumurtalık kistleri, yumurta rezervinde yumurta bulunmaması, miyom, polip, rahim ve yumurtalık kanserleri, endometrial hiperplazi olarak tanımlanan rahim duvarının fazla büyümesi gibi pek çok …

Menstrüasyon bozukluğu ne demek?

Menstrüel siklus bozuklukları, hipotalamus, hipofiz bezi, yumurtalıklar, rahim, rahim ağzı ve vajinayı etkileyen durumlardan kaynaklanır. Menstrüel siklus bozuklukları, hiç adet görmeme yada düzensiz sikluslar şeklinde olabilir. Menstrüel kanamanın sıklığı, miktarı ve süresindeki değişikliklere göre isim alır.

Tanı N92 ne demek?

N92: Menstrüasyonun aşırı, sık ve düzensiz olması

Menstrüasyon nedir erkek?

Regl dönemi erkeklerde 72 gün devam eden bir süreçtir. Kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de bu dönem regl döngüsü olarak adlandırılmaktadır. Erkeklerde yer alan ve en çok bilinip etkisi en fazla olan hormon testosteron hormonudur. İsminden de anlaşılacağı üzere testislerden gelen bir hormondur.

Menstrüasyon şikayetleri nedir?

Birçok kadın, adet dönemlerinden önce veya sırasında karın ağrıları ve krampları gibi menstrüel kramplardan, bulantı, baş ağrısı ve ruh hali değişimlerinden mustariptir.

Adet düzensizliği muayenesi nasıl yapılır?

Adet düzensizliğine neden olabilecek durumların saptanması için jinekolojik muayene yapılır. Jinekolojik muayenede rahim ağzı değerlendirilir. Ultrason ile yumurtalık kistleri, rahim miyomları ve rahim içi polip açısından değerlendirme yapılır. Smear testi ile hormonal etkilerin tespiti yapılır.