Fetö den arananların tam listesi

Fetö den arananların tam listesi

Gri Liste terörist ne demek?

FATF, her yıl yaptığı değerlendirme toplantılarında kara paranın aklanması, terör finansmanının engellenmesi alanındaki tabloyu paylaşıyor. Gri liste ise kara para aklama ve terörün finansmanı konusunda eksiklikleri bulunan ve risk içeren ülkelerin yakın gözetim altında tutulması anlamına geliyor.

Türkiyede bulunan terör örgütleri nelerdir?

Türkiye'de terörizm

  • Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)
  • Devrimci Halk Kurtuluş Partisi/Cephesi (DHKP/C)
  • Maoist Komünist Partisi (MKP)
  • Türkiye Komünist Partisi/Marksist-Leninist (TKP/ML)
  • Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP)
  • Kürdistan İşçi Partisi (PKK)
  • Kürdistan Devrim Partisi (PŞK)

Mavi liste ne demek?

Kırmızı liste, teröristin örgütteki pozisyonuna göre değil, kararlarda etkili olup olmadığına göre belirlendi. Mavi listede yer alanlar ise daha çok bölge ve alan sorumluları ile doğrudan sivillere yönelik saldırıların ve tehditlerin çok yoğun olduğu bölgelerden seçildi.

Terörist Mehmet Yakışır nereli?

Cudi, Cesur ve ya Zaza kod isimlerini kullanan Bingöl Nüfusuna kayıtlı olan Mehmet Yakışır ayrıca 2009 yılında Diyarbakır'ın Lice İlçesi Abalı Köyü yakınlarında zırhlı askeri araca yönelik 100 kilo patlayıcı ile saldırı düzenleyip 9 askeri şehit eden PKK'lı teröristlerin başında olduğu istihbarat raporlarına girmişti.

Türkiye gri listeye neden alindi?

Türkiye dün Ürdün ve Mali'yle birlikte kara para aklama ve terörizmin finansmanının engellenmesinde yetersiz kaldığı gerekçesiyle, 1989 yılında G-7 Paris Zirvesi sonrası kurulan Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından gri listeye alındı.

PKK açılımı ne demek?

PKK (Türkçe telaffuz: /pekaka/ veya /pekeke/) veya tam adı ile Partîya Karkerên Kurdistanê (Türkçe: Kürdistan İşçi Partisi), Türkiye'nin doğu ve güneydoğusu, Irak'ın kuzeyi, Suriye'nin kuzeydoğusu ve İran'ın kuzeybatısını kapsayan bölgede devlet kurmayı amaçlayan ve bu amaçla söz konusu toprakların Türkiye sınırları …

Terör çeşitleri nelerdir?

Bu açıdan doktrine bakıldığı zaman, terörizmin değişik tasnifleri yapılmaktadır. Bunlar genel olarak; ulusal (ülke içi) terörizm, uluslararası terörizm, devlet terörizmi, devlet destekli uluslararası terörizm, etnik terörizm ve siber terörizm gibi birçok şekilde ortaya çıkabilmektedir.