Gece terlemesi için hangi doktora gidilir

Gece terlemesi için hangi doktora gidilir

Genel terleme: Genel terleme, tüm vücudun, gövdenin terleme problemi için Endokrinoloji ve İç Hastalıkları bölümüne başvurmak gerekir. Uykuda (Gece) terleme: Gece terleme sorunu için de Göğüs Hastalıkları ve İç Hastalıkları bölümüne başvurmak gerekir.Aug 3, 2020

Uykuda aşırı terleme neyin belirtisi?

Gece terlemesi sıcağa bağlı olarak gelişebileceği gibi enfeksiyon, hormonal sorunlar, reflü, uyku apnesi, kanser, şeker hastalığı, nörolojik rahatsızlıklar, menopoz, stres bozukluğu veya alkol kullanımına bağlı olarak da yaşanabilir. Gece terlemesi yaşayan kişilerin genellikle herhangi bir tedaviye ihtiyacı olmaz.

Menopoz terlemesi için hangi doktora gidilir?

Bu nedenle dermatoloji bölümüne gitmek gerekir. Özellikle terlemeler genel ve ya gece terlemesi olduğu takdirde göğüs cerrahisine ve ya iç hastalıkları bölümüne başvurmaları gerekir. Bu doktorlara gidildiği takdirde hastalığın tanısı konularak gerekli tedaviye başlanır.

Hiperhidroz için hangi doktor?

“Aşırı terleme için hangi doktora gidilir ya da aşırı terleme hangi bölüm bakar?” sorusuna cevap arayanların göğüs cerrahisinden randevu alması gerekmektedir.

Erkeklerde gece terlemesi hangi doktor?

Yetişkinler için bölgesel terleme söz konusu olduğunda dermatoloji ya da göğüs cerrahisine başvurmak gerekmektedir. Bunlar el, ayak, yüz, koltuk ve benzeri bölgelerdir. Söz konusu genel terleme ya da gece terlemesi olduğu zaman ise göğüs cerrahisi ile beraber iç hastalıkları bölümüne başvurulması gerekmektedir.

Uyurken terlemeye ne iyi gelir?

Gece terlemelerini durdurabilir miyim?

  • Gün boyu susuz kalmayın.
  • Yatakta ince kıyafetler giyin.
  • Daha ince kumaşlar veya daha ince bir yorgan kullanın.
  • Gece yatak odasını serin tutun ve havalandırın.
  • Baharatlı yiyecekler, kafein, sigara ve alkol gibi potansiyel tetikleyicilerden kaçının.

Gece terlemesi hangi kanser?

Nöroendokrin tümörler, böbrek üstü bezi (adrenal) kanseri, böbrek kanseri, lenfoma ve lösemide gece terlemeleri sıklıkla görülür, ki bunlar görece nadir görülen kanser türleridir. Bununla birlikte prostat kanserinde de gece terlemeleri bildirilmiştir.

Aşırı terleme hangi hormon bozukluğu?

Hipertiroidi gibi büyüme hormonu fazlalığı ve adrenalin hormonundaki normal dışı çalışma da aşırı terlemeye neden olan diğer hormonal hastalıklardır.