Gül tatlısının tarifi

Gül tatlısının tarifi

Gül tatlısının malzemeleri nelerdir?

Gül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt.
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı irmik.
  • 1 paket kabartma tozu.
  • 1 paket vanilya.
  • 2,5 su bardağı un.

Apr 1, 2016

Şerbetli gül tatlısı nasıl yapılır?

Şerbeti hazırlamak için geniş bir tencerede toz şeker ve suyu karıştırın, yaklaşık 10 dakika kaynatın. Şerbete limon suyunu katıp birkaç dakika daha kaynatın ve sonra ocaktan alın. Derin bir kaba tereyağı, yumurta, yoğurt ve sıvı yağı koyup karıştırın.

Gül tatlısına yumurta konur mu?

Gül şeklini alan hamurların ortasına ceviz batırılarak tepsiye dizilir. 170 derecede pişirilir. İstenirse üzerine yumurta sarısı sürülür. Diğer tarafta şeker,su ve limon suyuyla şerbet hazırlanır.

Gül tatlısı ne kadar sürede pişer?

Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Üzerleri iyice kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Gül tatlısı piştikten sonra fırından çıkartın. Sıcak tatlının üzerine önceden hazırladığınız soğuk şerbeti dökün.

Kıbrıs tatlısı malzemeleri nelerdir?

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3adetyumurta.
  • 1/2su bardağıtoz şeker.
  • 1/2su bardağısıvı yağ
  • 1su bardağıhindistan cevizi.
  • 1su bardağıgaleta unu.
  • 1su bardağıceviz içi (ince çekilmiş)
  • 1paketkabartma tozu.

22 Mar 2021

Şekerpare nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

Enfes Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 2 çay bardağı irmik.
  • 2 adet yumurta (1 sarısı üzerine sürülecek)
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu.
  • Yarım çay kaşığı karbonat.
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri.
  • 1 paket vanilya.
  • 3 su bardağı un (unun kalitesine göre değişebilir, hamur yumuşak olacak)

12 Jul 2014

Gül Tatlısı şerbeti sıcak mı dökülür soğuk mu?

Fırından çıkınca soğuk şerbet dökülür.