Hazır ekmek kadayıfı nasıl yapılır

Hazır ekmek kadayıfı nasıl yapılır

Kuru ekmek kadayıfı nasıl Şerbetlenir?

Öncelikle şekeri tencereye koyalım ve 2 litre su ile kaynatalım. Kaynamaya başlayınca yarım limon suyu ekleyelim. 10 dk kaynatmanız yeterlidir. Ardından ekmek kadayıfını pizza tavasına alalım. Sıcak şerbeti üzerine dökelim ve kısık ateşte pişirelim.

Hazır ekmek kadayıfı nasıl ıslanır?

-İki kat halinde satılan kadayıfı 2 su bardağı su ile ıslatıp, bir kenarda bekletin. -1 su bardağı toz şekeri yanmaz, yapışmaz teflon bir tavaya aktarın. -Kısık ateşte, aralarda hafif bir şekilde karıştırarak toz şekeri karamel haline getirin.

Orijinal ekmek kadayıfı nasıl yapılır?

Ekmek Kadayıfı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ekmek kadayıfının kekini hazırlamak için geniş bir kabın içerisine yumurta ve şekeri ekleyin. …
  2. Köpük halini alan karışıma un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  3. Kek hamurunu fırın tepsisine dökün ve önceden 180 dereceye ısıttığınız fırına sürün.

Ekmek tatlısının şerbeti nasıl dökülür?

Şerbeti hazırlamak için kalan 7 su bardağı toz şekeri ve 7 su bardağı suyu başka bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte kaynamaya bırakın. Şurup kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Sıcak şerbeti ekmek kadayıfının üzerine gezdirin.

Ekmek kadayıfı ne kadar sürede pişer?

Ekmek kadayıfını ocağın üzerine alın. Karamelli şerbetin yarısını üzerine gezdirip dökün. Tepsiyi sık sık çevirerek kısık ateşte pişirin ve şerbetini çektikçe üzerine tekrar şerbet ilave ederek 45 dakika pişirin. Ekmek kadayıfını soğuyunca dilimleyip kaymakla servis yapın.

Ekmek Kadayıfı hangi yöreye ait?

Ekmek kadayıfı veya kaymaklı saray ekmeği, Türk mutfağında yer alan, Afyonkarahisar kökenli bir tatlı. Yapılan hamurun arasına, fıstık veya ceviz konularak hazırlanır. Daha sonra üzerine şerbet dökülerek pişirilir. Genellikle üzerine kaymak veya dondurma konulur.

Ekmek Kadayıfı şerbeti nasıl yapılır?

Şerbet için; 5 bardak şeker, 5 bardak su kaynamaya bırakılır. Diğer ocağa da 2 bardak şekeri karıştırarak karamelize edelim. Karamelize olan şekeri olan şerbetimize döküp hızlı karıştırarak yedirelim.