Hindi etiyle neler yapılır

Hindi etiyle neler yapılır

Hindiyle ne gider?

Köri soslu hindi yanına ne gider?

  • Köri soslu hindi yanına hindinin vazgeçilmezi kestaneli pilav yapabilirsiniz.
  • Kestane pilavı yapmak istemiyorsanız pirinç pilavı yapabilirsiniz.
  • Köri soslu tavuğunuzun yanına güzel bir makarna yapabilirsiniz.
  • Dilerseniz köri soslu hindinizin yanına patates kızartabilirsiniz.

Kalan hindi eti nasıl değerlendirilir?

Ve o kalan hindiyle yapabileceğiniz o kadar çok şey var ki!

  1. Hindinin kalan en güzel yerlerini dilimleyip sıcacık ekmeğin içine koyun. …
  2. Börek yapın! …
  3. Hindi salatası yapın. …
  4. Hindili pilavı hiç denediniz mi? …
  5. Hindinin her şeyini yaptık, çorbası eksik kaldı.

Dec 18, 2020

Hindi etine hangi baharat yakışır?

Bu aşamada ete en çok yakışan kekik, kimyon, köri, defne yaprağı ve adaçayı gibi taze ya da kuru alternatifler ile lezzeti bir üst noktaya taşıyabilirsiniz. Marinasyon hazırlamak kadar eti dinlendirmek de fark yaratan bir detay.

Hindi göğsü nasıl pişirilir nefis yemek tarifleri?

Hindi sote tarifimiz için,

  1. Öncelikle göğüsü, soğanı, sarımsakları ve biberi küp küp doğrayın.
  2. Tencereye yağı ve doğradığınız hindileri ekleyin.
  3. Kısık ateşte hindiler suyunu salıp çekene kadar soteleyin.
  4. Hindi suyunu çektikten sonra soğanı ekleyip yaklaşık 2 dakika kavurun.

Hindi eti ne kadar sürede pişer?

Hindinin pişme süresinin fırınınızın performansına göre değişiklik gösterebileceği göz önünde bulundurarak 6 kilogramlık bir hindi yaklaşık olarak 3-3,5 saatte pişecektir.

Sebzeli hindi sote nasıl yapılır?

Öncelikle; havuç, kabak, patates, kırmızı ve yeşil biberlerimizi julyen doğruyoruz. Soğanımız yarım halka şeklinde kesiyoruz. Tavamıza biraz zeytinyağı ekleyip sebzelerimizi sertlik sırasına göre ilave edip, çok pişmeyecek şekilde kavurmaya başlıyoruz. Soğan karamelize olduğunda enfes bir rahiya bırakacaktır.

Hindi eti firinda nasil pisirilir?

Ayrı bir kapta ılık su, tavuk bulyon ve kuru maydanoz karıştırılır hindinin üzerine dökülür, tuz ve karabiber serpilir. Son olarak üzerine zeytinyağı gezdirilir. Folyo ile kapatılır ve yaklaşık 3-3.5 saat fırında pişirilir, sonra folya alınır, üzeri açık olarak 45-60 dakika daha pişer, üzeri iyice kızarana kadar.