Kalp kapakçığı büyümesi

Kalp kapakçığı büyümesi

Kalp kapakçığı büyümesi nedir?

Kalp kapaklarında meydana gelen bir darlıktan kanın geçişi zorlaşır, kalp kapakçığı yetmezliği sorununda ise geri kaçan kan kalbin yükünü arttırır. Her iki durumda da kalp adalesi zorlanır ve kalbin odacıkları genişleyerek kalp büyümesine neden olur.

Kalp kapağı neden büyür?

Her vücutta belli bir miktarda demir oranı bulunmaktadır. Bu demir oranının fazla olması kalp kasının olması gerekenden fazla kasılmasına ve büyümesine yol açabilmektedir. Kansızlık durumu görülen kişilerde de kansızlığın kalp ritim bozukluğuna yol açması sebebiyle kalp büyümesi durumunun görülebildiği bilinmektedir.

Kalp kapağı genişlemesi belirtileri nelerdir?

Kalp Kapak Hastalıkları Belirtileri Nelerdir?

  • Çabuk yorulma.
  • Nefes Darlığı
  • Çarpıntı
  • Ellerde ve dudaklarda morarma.
  • Bacaklarda şişlik hissi ve ödem.
  • Emboli (Kanın pıhtılaşarak damarları tıkaması)
  • Felç ve ritim bozukluklarıdır.

07-Jun-2020

Kalp kapakçığı kalınlaşması tehlikeli midir?

Kalp duvarının kalınlaşması kalp yetmezliği ve kalp krizi gibi sorunlara neden olabileceğinden; özellikle ani bayılma görüldüğünde veya kalp çarpıntısı gibi belirtilerin hissedildiği durumlarda geciktirmeden doktora başvurulmalıdır.

Kalp Kapagında sorun olursa ne olur?

Kalp kapak hastalıkları genelde yavaş seyirlidir, ancak ileri düzeylerde kalp yetmezliği, inme, ritim bozukluğu ve bazen ani ölüme yol açabilir. Bu nedenle kapak hastalarının aralıklar ile ekokardiyografi tetkiki ile izlenerek kapak cerrahisi zamanının belirlenmesi gereklidir.

Kalp kapakçığı nasıl tedavi edilir?

Kapak hastalıkları çoğunlukla ilaç tedavisi ya da daha ciddi durumlarda cerrahi yöntem ile tedavi edilebilir. Kapak hastalığı ciddi bir soruna yol açmıyorsa bu durumda cerrahi bir müdahaleye gerek duyulmaz. Ancak kalbin pompalama yeteneği etkilenirse kalp kapağının onarılması veya değiştirilmesi gerekebilir.

Kalp büyümesi iyileşir mi?

Ritim bozukluğu bayılmalara ve kalp yetmezliğine, kalp büyümesine neden oluyor ise kalp pilleri ile tedavi edilebilmektedir. Bazı hastalarda elektrofizyolojik çalışma denilen bir operasyon ile ritim bozukluğunun kesin nedeni bulunur ve nedene yönelik tedavi uygulanır.