Kiraz ilaçlama programı

Kiraz ilaçlama programı

Nisan-Mayıs aylarında "Görsel sarı yapış- kan+amonyak kapsülü" 2 adet/dekar olacak şekilde kiraz bahçelerine ağaçların güneydoğu yönüne, yerden 1.5-2 m yüksekliğe asılır. İlaçlama tuzaklarda ilk ergin görüldükten sonra en geç bir hafta içinde yapılır. Genellikle bir ilaçlama yeterli olmaktadır.

Kiraz ağacına ne zaman ilaç atılır?

İlaçlama, ağaçların kış uykusunda olduğu dönemde ve en geç gözler uyanmadan 3-4 hafta öncesine kadar yapılmalıdır.

Kiraz Kurtlanması nasıl önlenir?

Kültürel Önlemler: Hasat yapılırken ağaç üzerinde meyve bırakılmamalı. Yere dökülen kurtlu kirazlar toplanıp derin çukurlara gömülmeli, sonbaharda toprak işlemesi ve yabancı ot temizliği yapılmalıdır. Kiraz bahçeleri tesis edilirken erkenci çeşitlerle geççi çeşitler karıştırılarak dikilmemelidir.

Kiraza Manolya ilacı ne zaman atılır?

Hastalığa karşı ilk ilaçlamanın ağaçların yüzde 5-10 çiçekte olduğu çiçeklenme başlangıcında, ikinci ilaçlamanın ise ağaçların yüzde 90-100 çiçekte olduğu tam çiçeklenmede uygulanması gerek.

Kiraz ağacına Bakır ne zaman atılır?

Sonbaharda yaprakların % 75'i ya da tamamı döküldüğünde ve ilkbaharda gözler uyanmadan önce meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında, sezonda potansiyel olarak çıkabilecek pek çok hastalığa karşı koruyucu etki göstermektedir.

Meyvelere iç kurdu ilacı ne zaman atılır?

İlaçlama, ağaçların kış uykusun- da olduğu dönemde ve en geç gözler uyanmadan 3-4 hafta öncesine kadar yapılmalıdır.

Meyvelerde iç kurdu ilacı ne zaman atılır?

Mücadelede hedef her döle ait larva çıkışı süresince ağaçları ilaçlı bulundurarak yumurtadan çıkan larvaları meyve içine girmeden öldürmektir. büyüklüğüne ulaştığında (Tahminen Mayıs ayının sonu-Haziran ayının ilk haftası).

Kiraz kurdu neden olur?

Kirazda kurt yapan 'kiraz sineği. ' Bu sinek, kiraz pembeleşince, kabuğunu delerek etli bölümüne yumurta bırakıyor. Bu yumurta çatlayınca larva (kurt), daha sonra da sinek oluyor. Şimdilerde kiraz bahçelerine yapışkan sinek tuzakları konuluyor.