Kokulu çilek reçeli

Kokulu çilek reçeli

Kokulu Çilek reçeli nasıl yapılır?

Rengi tam istenilen gibi kararma olmayan bu mükemmel reçeli yapımı şu şekilde;

  1. Çilekler yıkanır ve süzülür.
  2. Büyükse ikiye küçükse bütün olarak tencereye alınır.
  3. Üzerine toz şeker eklenerek hiç karıştırılmadan çilekler sulanana kadar bekletilir. …
  4. Sulanan çilekler ocağa alınır kaşık ile karıştırılır.

1 kilo çilekten reçel nasıl yapılır?

Yapılışı:

  1. Çilekleri saplarından ayırın yıkayın ve süzün.
  2. Süzdüğünüz çilekleri 1 kat çilek 1 kat şeker şeklinde tencereye alın.
  3. 1 gece oda sıcaklığında bıraktığınız ve suyunu salan çileklere 1 çay kaşığı tereyağı ekleyerek ocağa alın. …
  4. Kısık ateşte ara sıra dikkatlice karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin.

3 kilo çileğe ne kadar şeker konulur?

Çok tatlı olmasın derseniz 3 kilo 250 gram çileğe 3 kilo ya da 2.750 gram toz şeker ekleyebilirsiniz. Şeker eklendikten sonra bu şekilde kapağı kapalı olarak 1 gece bekletiniz.

1 kilo çilek reçeli için ne kadar şeker?

Not: Eğer 1 kilo çilekten yapacaksanız, 4 su bardağı şeker kullanın.

Parlak çilek reçeli nasıl yapılır?

Daha Parlak Olması İçin… Reçelin hoş bir renge ve parlak bir görünüme sahip olmasını istiyorsanız kaynama esnasında reçelin üzerinde biriken köpükleri toplamak yerine reçel içine az miktarda tereyağı ekleyin. Böylece daha parlak bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Reçelin parlak olması için ne yapılır?

Reçellerin parlak olması için ise özellikle elma, armut gibi reçellerde, meyvelerin çekirdeklerinden birkaç tanesini ekleyin. Bu sayede yeterli parlaklığa ulaşmış olursunuz. Reçeli yaparken meyvelerin çok fazla erimemesine de dikkat etmeniz gerekiyor.

1 kilo incire ne kadar şeker konulur?

1 kg soyulmuş incir (irili ufaklı 60-70 adet) 1 kg toz şeker. 5-6 adet karanfil. 1 yemek kaşığı limon suyu.