Mango çekirdeği çimlendirme

Mango çekirdeği çimlendirme

Mango tohumu kaç günde çimlenir?

Mango çekirdeği 1-2 gün kuruduktan sonra çıkarmak daha kolay oluyor. Mango çekirdeği tohumunu çıkardıktan sonra ıslak bir peçeteye, pamuğa ya da beze sarıp, bir poşetin içine koyun. Poşetin de ağzını bağlayın. Çekirdeğiniz 1-2 hafta içinde çimlendiğini göreceksiniz.

Mango nasıl Cimlendirilir?

Mango çekirdeğini nasıl çimlendirebilirsiniz? Mango meyvesini kestiğiniz zaman çekirdeği meyve etine sıkı bir şekilde yapışıktır. Çekirdeği meyve etinden ayırdıktan sonra, dışındaki sert katmanı yarıp içinden iri bir fasulye tanesine benzeyen tohumu çıkarmanız gerekmektedir.

Mango tohumu hangi ayda ekilir?

İç kısmının aşağı bakacak şekilde ekilmesi gerekmektedir. Mango çekirdeğinin ekimi için en uygun zaman ise yaz aylarının başı olarak bilinir. Mango fidanı çimlendirme yöntemi ile de yetiştirilebilmektedir. Çimlendirme aşamasında, mango tohumu su ile şişer ve tohum çatlayabilir.

Mango çekirdeği toprağa nasıl dikilir?

Suyu çeken çekirdek kabuğu bir süre sonlar gevşer ve çatlar. Bu çatlak kısımdan ise çimlenme işlemi başlar. Aslında yetiştiriciliği oldukça basit olan mangonun çekirdeği bu şekilde çimlendirilerek toprağa ekilir. Çimlenme sırasında da suyun sürekli ılık olmasına dikkat edilmelidir.

Mango fidanı kaç yılda meyve verir?

Yetiştirilmesi basit ama ve doğru adımlarla ilerlenmesi gereken mango fidanında aşılı olan çeşitler 3 yaşında meyve vermeye başlar. 5 yaşına gelmiş bir mango ağacından yaklaşık 100 mango meyvesi alınır. 10 yaşına gelmiş bir mangodan ise yaklaşık 1000 mango alınır.

Mango aşısız meyve verir mi?

MANGO fidanı ılıman ve sıcak iklimleri tercih eder. Ülkemiz şartlarında 200 metre rakıma kadar denemeleri yapılmıştır. Aşısız mangolar 4 yılda meyve verir. Ağaç dikimi 5×5 metre aralıkla dekara 40 adet olur.

Mangonun çekirdeği nasıl çıkar?

Mango çekirdeği, tropikal bir meyve olan mangonun içerisinde tek bir tane bulunmaktadır. Mango çekirdeği de en az meyvesi kadar faydalıdır. Mango kenarlarından kesilerek, meyvenin ortasında bulunan çekirdek çıkarılır. Mango çekirdeği yenilebilir olsa bile yenmesi genel olarak tercih edilmemektedir.