Nefis yemekler kuru patlıcan dolması

Nefis yemekler kuru patlıcan dolması

Dolmalık kuru patlıcan nasıl haşlanır?

Önce genişçe bir tencereye su konur ve kaynatılır, su kaynayınca kuru patlıcanlar içine atılır, yaklaşık 10-15 dk tencerenin kapağı kapatılarak kaynatılır. Patlıcanlar haşlandıktan sonra soğuk suya tutulur ve içinde soğuk su olan başka bir kaba alınır.

Etli kuru dolma içi nasıl hazırlanır?

Patlıcan ve biberleri iyice yıkayıp suda 10 dk kaynatıp soğuk suya alıp süzün. Soğanı ufacık doğrayın ve zeytinyağın da (2 y. k kadar) kavurun. Pirinç, baharat ve salça sıra ile ilave edin. Domates rendesi ilave edin 1-2 dk pişirip 1/2 su bardağı su ilave edin ve kapağı kapalı 5 dk kadar pişirin.

Zeytinyağlı kuru dolma içi nasıl hazırlanır?

Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlar ve kuru dolma ayrı ayrı haşlanır .
  2. Patlıcanlar biraz daha uzun süre haşlanır. …
  3. Pirinç ıslatılır ve güzelce yıkanarak bekletilir.
  4. Bir tencereye yarım bardak zeytinyağı konur, üzerine 2 adet soğan doğranır.
  5. Soğanlar biraz öldükten sonra salçalar eklenip kavrulur .

Kurutulmuş dolmalık patlıcan nasıl pişirilir?

Doldurduğunuz patlıcanları tencereye dizin, üzerine 1,5 su bardağı su ve 2 yemek kaşığı nar ekşisi dökün ve tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya başlayana kadar orta ateşte pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve 40 dakika daha pişirmeye bırakın.

Antep usulü patlıcan nasıl kurutulur?

Gaziantep'te patlıcanlar kurutulmaya hazırlanırken önce çekirdeklerinden ayrıştırılır ve iplere dizilerek bol miktarda güneş alan çatılarda, teraslarda veya balkonlarda kurutulmaya bırakılır. Bu şartlarda ortalama 10 veya 12 gün içinde kurumuş olurlar. Gölgede ise bu süre 3 haftaya kadar uzayabilir.

Kuru patlıcan ve biber kaç dakika haşlanır?

Dolmaları 1 parmak geçecek kadar su doldurup, kapağı kapatılıp kaynamaya bırakılır. 30 dakika kaynatılır. Ayrı bir yerde zeytinyağında kalan salçalar ocakta yakılır. Tencereden porselen tabak alınıp bu sos dökülür. 15 dakika daha pişirilir. 30-40 dakika demlenir.

Kıymalı kuru dolma içi nasıl hazırlanır?

Karışık Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kuru patlıcan ve kuru biberleri çok yumuşamayacak kadar haşlayıp süzdürün.
  2. Bir kaseye kıyma, soğan, pirinç, ezilmiş sarımsak, nar ekşisi, tüm baharatlar ve zeytinyağı ekleyip güzelce yoğurun.
  3. Haşlanmış kuru patlıcan ve biberlere kıymalı harcı çok fazla olmayacak şekilde doldurun.