Orhan veli sen ciğercinin kedisi

Orhan veli sen ciğercinin kedisi

Sen ciğercinin kedisi ben sokak kedisi kimin?

Karadeniz Ereğli Belediyesi, şair Orhan Veli'nin “Kuyruklu Şiir”inin dizelerindeki “ciğercinin kedisi” ve “sokak kedisi”ni, Kasaplar Sokağı'na resmederek ölümsüzleştirdi.

Kuyruklu Şiir Şiiri ne anlatıyor?

Şiirin ismi "Kuyruklu Şiir" dir. insanları kedilerden örnek göstermesidir. Çünkü şiirde bir taraf sokak kedisi diğer taraf ise ciğercinin kedisi, sokak kedisinin yiyeceğini zor yoldan sokaklarda bulmaya çalışması ciğercinin kedisinin ise hiçbir şey yapmasına gerek kalmadan önüne yemeğinin gelmesini anlatmaktadır.

Kuyruklu Şiir kimin?

Kuyruklu Şiir Şiiri – Orhan Veli Kanık.

Ciğerci kedisi ne demek?

burjuva kedidir. protein ihtiyacını sokak kedileri gibi fare avlayarak çöp karıştırarak değil, sahibinin bol keseden verdigi cigerle karşılayan tuzu kuru hayvandır. kediler arası sınıf farkını orhan veli kuyruklu şiirde bu kedi vasıtasıyla bütün ezilen halklara ve kedilere göstermiştir.

Ahmet Arif toplumcu mu?

Şiirlerini 1944-1955 yılları arasında dönemin çeşitli dergilerinde yazan ve daha sonra Hasretinden Prangalar Eskittim ismiyle bir araya getiren Ahmed Arif, ele aldığı temalar ve söyleyiş bakımından dönemin diğer toplumcu şairlerinden farklı özellikler gösterir.

Kuyruklu Şiir ne zaman yazıldı?

Kuyruklu Şiir 15.12.1949, Cevap ise 15.1.1950'de Yaprak Dergisi'nde yayımlanır.

Ahmet Arif hangi akıma ait?

Modern Türk şiirinin önemli toplumcu-gerçekçi şairlerinden birisi olan Ahmed Arif (1927-1991), şiire 1950'li yıllarda başlamış ve 1960'lardan sonraki birçok toplumcu-gerçekçi şair üzerinde önemli etkiler bırakmıştır.