Tescilli hizmet dökümü

Tescilli hizmet dökümü

Memuriyete başlama tarihi nasıl öğrenilir?

İşe başlama tarihinizi SGK hizmet dökümünüze ulaşarak öğrenebilirsiniz. Hizmet dökümünüzün üzerinde yer alan "Dönem / Ay" bölümünün altında yazan tarih işe başladığınız tarihtir. Örneğin "199807" yazıyorsa bu 1998 yılının yedinci ayı yani Temmuz ayı anlamına gelmektedir.

SGK Tescil ve Hizmet dökümü nedir?

SGK Tescil ve Hizmet Dökümü Nedir? SGK Tescil ve Hizmet Dökümü, sigorta ve prim bilgilerini barındırır. Ve 4A, 4B, 4C Hizmet Dökümü belgelerini kapsayan belgedir. Eski sistemde SGK'ya bağlı olan vatandaşlar 4A hizmet dökümünü alabilir.

Barkodlu SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

Kredinizi kullanmak için son bir adım kaldı!

  1. e-Devlet şifrenizi kullanarak veya ING İnternet Şubesi'ndeki e-Devlet butonunu tıklayarak e-Devlet sistemine giriş yapın,
  2. e-Hizmetler'den SGK Tescil ve Hizmet Dökümünü'nü seçin.
  3. Barkodlu Belge Oluştur seçeneğini tıklayarak e-posta gönder'e basın,

e-Devlet sigorta aktif mi?

eDevlet sayfasına girdikten sonra kimlik numaranızı ve eDevlet şifrenizi kullanarak platforma giriş yapın. Mercek şeklindeki arama çubuğuna SGK yazın. Öneriler kısmında karşınıza ''Hizmet Dökümü'' ibaresi çıkacak, o ibareye tıklayın. Açılan yeni sayfadan sigortanızın aktif olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

SGK işe başlama tarihi nasıl öğrenilir?

Sigorta giriş tarihini e-Devlet kapısı üzerinden sorgulamanız mümkündür. e-Devlet üzerinden sigorta başlangıcınızı görmek için hizmet döküm belgesine bakmanız yeterli oluyor. Bu belgede sigorta işlemlerinize dair tüm ayrıntıları görebilirsiniz.

Staj ilk işe giriş tarihi sayılır mı?

Cevap: Mevzuat gereği sigortalılık, dolayısıyla da emeklilik için ilk sigortalı olduğunuz tarih önemli. Staj sigorta başlangıcı sayılmıyor, çünkü staj döneminde emeklilik için prim yatmıyor. Dolayısıyla ilk işe girdiğiniz tarihten itibaren emeklilik hesabınızı yapacaksınız.

Sigortalılık tescil kaydında durumu aktif ne demek?

Çalışan işçi, memur, esnaf, tüccar, çiftçi, muhtar ve isteğe bağlı sigortalılara aktif sigortalı diyoruz. Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da pasif sigortalı diyoruz. İdeal olanı, 4 ya da 3 çalışana (aktif sigortalıya), 1 çalışmayan (pasif sigortalı) düşmesi.