Tüketici hakları ürün iadesi

Tüketici hakları ürün iadesi

Tüketicinin 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkı mevcuttur. Sözleşmenin kurulmasından malın teslimine kadar olan süre içinde de cayma hakkı kullanılabilir. Ön bilgilendirme yükümlülüğü yerine getirilmezse cayma hakkı süresi 1 yıla çıkmaktadır.

Mağazalar iade almak zorunda mı?

Kanuna göre Mağazaların satmış oldukları ürünleri sebepsiz yere iade alma zorunlulukları yoktur.

Ürün iade hakkımız hangi hallerde geçerli?

İade Süresi (Cayma Hakkı) Kaç Gündür? Alıcı; mal satışına ilişkin mesafeli sözleşmelerde, malı teslim aldığı tarihten itibaren on dört gün içerisinde hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı reddederek sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.

Aldığım ürünü iade etmek istiyorum ne yapmalıyım?

Cayma Bildirimi Nasıl Yapılacaktır? 6502 sayılı Kanun hükümleri gereğince, “Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin 14 veya 7 gün içerisinde satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir.” Ayrıca, satıcılar cayma hakkı konusunda tüketicinin bilgilendirildiğini ispat etmekle yükümlüdür.

Tüketici Hakları para iadesi nasıl yapılır?

Tüketici için cayma hakkı en büyük güvence niteliğindedir. … Tüketici, 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Tüketicinin cayma hakkını kullandığı tarihten itibaren, satıcı 10 gün içerisinde aldığı toplam bedeli tüketiciye iade etmek durumundadır.

Iade sebebi ne olabilir?

Ürünün beklenen özellikte olmaması, hatalı olması ya da ürün alımından cayılması gibi durumlarda iade süreci devreye girer. İade nedenleri, alıcının doğal bir hakkı olmasının yanında satıcıyı zora sokan bir durum olarak da ortaya çıkabilir.

Kullanılmış mal iade edilir mi?

Paketi ya da ambalajı açılmış ürün internetten alınmış olabileceği gibi doğrudan mağazadan da alınmış olabilir. Kural olarak nereden alınmış olursa olsun cayma hakkı ileri sürülerek ürünün iadesi sağlanabilir. Fakat bazı istisnai durumlarda cayma hakkının kullanılması mümkün değildir.

Hangi ürünlerde cayma hakkı kullanılamaz?

CAYMA HAKKI KULLANILAMAYACAK ÜRÜNLER: 21.ALICI'nın isteği veya açıkça kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan ve geri gönderilmeye müsait olmayan, iç giyim alt parçaları, mayo ve bikini altları, makyaj malzemeleri, tek kullanımlık ürünler, çabuk bozulma tehlikesi olan veya son kullanma tarihi geçme ihtimali olan …