Çikolatalı yaş pasta tarifleri

Çikolatalı yaş pasta tarifleri

Çikolatalı pasta içine ne konur?

Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  1. 4 adet yumurta.
  2. 4 kahve fincan şeker.
  3. 4 kahve fincan un.
  4. 3 yemek kaşığı süt.
  5. 3 yemek kaşığı sıcak su.
  6. 1 paket kabartma tozu.
  7. 1 paket vanilya.

14 Feb 2017

Yaş pasta nasıl yapılır Arda?

  1. Kek için. Şeker ve yumurtaları çırpın.
  2. Ganaj için. Kremayı ısıtın ve kenara alıp çikolatayı eritin. Soğutun.
  3. Krema için. Krema ve pudra şekerini iyice sertleşinceye kadar çırpın ve dolapta iyice soğutun.
  4. Birleştirmek için. Kekleri iyice soğuyunca ortadan ikiye bölüp 4 parça kek elde edin.

26 Apr 2015

Yaş pasta dışına ne sürülür?

Tereyağı kreması pudra şekeri ve oda sıcaklığındaki tereyağının uzun uzun çırpılmasıyla hazırlanır. Bunu da hem pastanın içine hem de dışına kullanabilirsiniz. Hatta dilerseniz tereyağı kremasına gıda boyaları ve aromalar karıştırarak eğlenceli bir sunum ve farklı lezzetler oluşturabilirsiniz.

Evde küçük pasta nasıl yapılır?

Küçük Yaş Pastalar Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şeker, iyice köpürene kadar çırpılır.
  2. Süt ve sıcak su eklenir, karıştırılır.
  3. Nişasta ve vanilya da hamura katılır.
  4. Kabartma tozu, un ile karıştırılarak karışıma eklenir.
  5. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dökülerek, 200 derecelik fırında 15 dakika pişirilir.

Çikolatalı Kek tarifi nasıl yapılır?

Kakao, çikolatalı fındık ezmesi, sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip kıvamlı bir hale getirene kadar karıştırmaya devam edin. 180 derecede ısıttığınız fırınınızda 40 dakikaya kadar pişirin. Fırından aldığınız keki oda sıcaklığında soğutup servis edebilirsiniz.

Çikolata sosu pastada kullanılır mı?

Son zamanlarda popüler olan çikolata sosu ile şekiller yapıp, bunları dondurup pasta üzerinde kullanmak da bir diğer çikolata ile pasta yöntemidir.

Pasta arası krema nasıl yapılır?

Süt, yumurta, un, şekeri tencereye alıp, karıştırma teliyle iyice çırpalım. Sonra tencereyi ateşe alıp, sürekli karıştırarak pişirelim. Göz göz kaynadıktan sonra ateşten alıp tereyağ ve vanilyayı ekleyelim ve mikserle beş dakika çırpalım. On dakika dinlendikten sonra mikserle 2-3 dakika tekrar çırpın.