Öğretmen istifa dilekçesi

Öğretmen istifa dilekçesi

Memur istifa dilekçesi nasıl yazılır?

çalışan Dr. …………………… ………………. 'yım. ……./……./……. tarihinde başladığım görevimden “657 sayılı devlet memurları kanununun 20. ve 94. maddelerinde çekilme başlığı altında belirtilen ilgili maddelerine istinaden” …../…./…. tarihi itibariyle memuriyet görevimden (usulüne uygun olarak) istifa ettiğimi bilgilerinize sunarım.

İstifa dilekçesi nasıl yazılır örnek?

Pozisyonunda çalışmaktayım. Kişisel sebepler nedeniyle kendi isteğimle ….. /…./ …. tarihinden itibaren işimden ayrılmak istiyorum. İşten ayrılışım nedeniyle tarafıma ödenmesi gereken sosyal hak ve güvencelerimin ödenerek işten ayrılışımın gerçekleştirilmesini talep ediyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim.

Ücretli öğretmen istifa dilekçesini nereye verir?

İstifa dilekçesi DYS'ye işlendikten sonra bulunduğumuz ilçe milli eğitim müdürlüğü insan kaynakları bölümüne üst yazı yazılır.

Ücretli öğretmen istediği zaman işi bırakabilir mi?

Adı üstünde ücretli öğretmen yani girdiği ders karşılığında ücretlendirilen öğretmen. İstediği zaman çalıştığı okula dilekçesini verir ve ayrılır. Kimse de dur gidemezsin diyemez. Çünkü ücretli öğretmenlerle herhangi bir sözleşme yapılmaz.

Devlet memuru nasıl istifa eder?

Kanunun “çekilmeyi” (istifayı) düzenleyen 94. maddesine göre; “Devlet memuru bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat etmek suretiyle memurluktan çekilme isteğinde bulunabilir.” İzin almadan veya kurumlarınca kabul edilen bir mazeret göstermeden 10 gün işe gidilmemesi durumunda ayrıca bir yazılı başvuru aranmaksızın …

Memur istifa dilekçesi verdikten sonra kaç gün çalışılır?

İstifa eden memurlar, istifa tüm sonuçlarıyla gerçekleştikten sonra, aradan 6 ay geçmeden memuriyete dönemezler(DMK,m.97). Ancak, bir kısım memuriyetlere dönüşler uygulamada bundan istisna olarak görülmektedir.

İstifa dilekçesi nasıl yazılır?

3.Peki istifa dilekçesi nasıl yazılır? İstifa mektubunun uygun bir üslup ile yazılarak elden verilmesi gerekiyor. Mektubun kısa, net ve anlaşılır olması oldukça önemli. Mektubun eğer varsa İnsan Kaynakları Müdürlüğü'ne, eğer yoksa Genel Müdürlüğe ya da yetkili departmana hitaben yazılması gerekiyor.